Еуровиа Групација

Ние сме семејна компанија со претприемачки и активен пристап.

На пазарот постоиме од 2008 година, каде наши сопственици и инвеститори се албанско претприемничко семејство, од Р.Северна Македонија.

Тие во Еуровиа воспоставија силна култура на отвореност, правичност и доверба, како и голема почит кон визионерските претприемачи и менаџери.

Нашиот сегашен основен пазар е Р.Северна Македонија, каде што имаме мнозински или значителни удели во широко портфолио на компании. Но, она што не издвојува е да се биде инвестициска компанија, а не бизнис со ограничен животен век. Ова значи дека долгорочно соработуваме со претприемачи и менаџери, за да создадеме одлични бизниси.

Нашата група е автентично огледало на нашиот свет, каде можеме да се справиме со се што ќе се фрли на наш пат. Од градежништво, дистрибуција, логистика, трговија и рекламирање. Нашиот широк спектар на индустрии, услуги со додадена вредност и нашата силна репутација за создавање деловни можности нè прави доверлив деловен партнер. Нашите силни деловни вредности обезбедуваат постојан успех за секој со кој работиме.

ФОРМИРАНА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 1978 година, ЕУРОВИА СЕ СТРЕМИ ДА СТАНЕ ЕДЕН ОД ГЛАВНИТЕ ИЗВЕДУВАЧИ НА БАЛКАНОТ.

Секојдневно се соочуваме со сложени и престижни градежни и инфраструктурни зафати. Нашето портфолио вклучува некои од најразвиените обележја, станбени згради, болници, театри, комерцијални и индустриски згради. Конструиравме и витална инфраструктура и проекти за третман на отпадни води, вклучувајќи водоснабдување и канализација.

Нашите воспоставени контакти во регионот, високо квалификуван и посветен тим, нашите иновативни методи и постојаниот стандард за завршување ни заработија конкурентна предност добро препознаена во индустријата.

Основачкото семејство Адеми сè уште го поседува и го води бизнисот. Нашите вредности – етика, безбедност, квалитет, луѓе, култура, односи, иновации и одржливост како и интегритет, почит, соработка, доверба и испорака. Тоа е она во што веруваме, она што клиентите можат да го очекуваат.

Имаме  стандарди за HSE и одржливост и на здравјето и безбедноста и на нашите вработени.

Долгогодишните односи со нашите клиенти одиграа значајна улога во обезбедувањето извонредни градежни договорни услуги на компании и владини агенции низ Р.Северна Македонија. Со нашата постојана посветеност кон развојот и промените, се радуваме на иднината и на сите предизвици и можности што ќе ги понуди.

НАШИТЕ ГЛАВНИ ВРЕДНОСТИ

icon_engaging

ИНТЕГРАЦИЈА

Ги охрабруваме нашите членови да споделуваат најдобрите проекти и искуства. Ние се стремиме кон  деловни активности водени од професионалци со претпазливост во претприемништво. Бараме целосна сопственост на нашите деловни активности. Бараме синергии, но им дозволуваме на индивидуалните деловни субјекти автономија. Ние се стремиме да имаме развој на таленти на сите нивоа бидејќи се стремниме кон долгорочни цели.

icon_clever

ПОСВЕТЕНОСТ

Нашето наследство нè научи да го оптимизираме ризикот. Ние го обновуваме бизнисот преку иновации и диверзификација. Ние се стремиме нашите бизниси да бидат самофинансирани и профитабилни. Ние ги оживуваме производите што се предизвикуваат да се индустријализираат. Ние сакаме нашите производи да бидат исправени и да се посветиме на минимално влијание врз животната средина.

icon_grounded

ОБЕДИНУВАЊЕ

Ние сме семеен бизнис што се грижи за благосостојбата на секој член. Ние го прифаќаме нашето наследство како начин да се обновиме. И, ние го применуваме интегритетот како камен-темелник на начинот на водење деловни активности.

ИСТОРИЈА НА КОМПАНИЈАТА

Корените на нашата компанија се длабоки и сигурни. Успехот што го постигнавме низ годините покажува дека ја изградивме нашата историја за да создадеме идентитет со голема посветеност.

 • 1978

  ОСНОВАЊЕ ПОД ИМЕТО: АДЕМИ ГРУП

  Долгогодишната работа и чекорите кон професионалноста беа причините што сме чекор подалеку за да создадеме своја сопствена историја и усвојуваме промени во секоја деценија, сè додека не ја крунисавме нашата работа како заеднички успех на компанијата.

 • 1986

  ВТОРА ТРАНЗИЦИЈА

  Преминот во втората фаза беше премин од фаса на зградите кон градежништвото, професија во која бевме подобри. Врската помеѓу овие две професии ја олесни оваа промена, постојано земајќи ги предвид позитивните промени. Работата продолжи со мал работен тим, но тој тим претставуваше главна основа за работниците кои се приклучија во следниот период.

 • 1998

  ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА РАБОТНИТЕ КАПАЦИТЕТИ

  Откако бевме сериозни и внимателни на работа, имавме потреба да го прошириме нашето претпријатие, вклучително и проширување на работната сила на 50 работници и капацитет за максимални проекти.

 • 2010

  КОНСОЛИДАЦИЈА - ОБЕДИНУВАЊЕ

  За да го консолидира управувањето со нашата компанија и да биде отпорна на каква било криза што може да претрпи, Еуровиа се приклучи на Еуровиа Холдинг (во тоа време АДЕЛ Холдинг). Оттогаш, ние сме фокусирани на работа со проектирање и конструкција, додека одделот за администрација е во под водство на ЕУРОВИА Холдинг.

 • 2014

  ЛИЦЕНЦА Б ЗА ВТОРА КАТЕГОРИЈА ИЗВЕДУВАЧ НА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ

  Лиценца Б за проектирање на згради од втора категорија
  За историјата на нашата компанија, 2014 година беше година кога постигнавме најголем успех, што значи дека успеавме да ги добиеме сите потребни лиценци за да и овозможиме на нашата компанија да работи со сите потребни документи. Еуровиа го зголеми својот работен капацитет и беше призната како професионална компанија од областа на градежништвото и дизајнот.

 • 2017

  КРЕИРАЊЕ НА СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ

  Лиценца А за изведувач до ставање во функција, градежништво од втора категорија згради. Со проекти, кои вклучуваат управување со туѓа работна сила, набавка на одговорност за проширување на објектите во материјали и преземања кои управуваат со туѓо изведување на сите фази, т.е. проекти на клуч во рака.

 • 2020

  10 ГОДИНИ ДЕЛ ОД ЕУРОВИА ХОЛДИНГ

  Ние сме среќни што нашите татковци-основачи ја започнаа нашата компанија со силна основа. Една од причините што Еуровиа има постојан раст и развој низ годините е нашата способност да се прилагодиме и да бидеме флексибилни во исполнувањето на промените на пазарите. Ние ќе продолжиме да се потпираме, да бидеме поефикасни, да наоѓаме поефикасни начини за усогласување на сите страни на некој проект, подобро да им служиме на нашите клиенти и да ја градиме следната генерација градежници. Со солидна основа, подготвени сме за следните предизвици.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.