Донација, прочистување за воздух во клиничка болница Тетово

Основно човеково право е да се има чист воздух.
Во време на пандемија, се бориме со невидлив и опасен вирус.
Загадувањето на воздухот во животната средина игра улога во ширењето и влијанието на вирусот. Сè додека живееме во земја која страда од загадување на воздухот, особено во текот на зимските месеци каде преовладуваат екстремно високи токсични нивоа на загадување на воздухот. Колку поакутно белодробно заболување и хронично белодробно заболување преовладува кај популацијата изложена на загадување на воздухот, толку се поранливи на КОВИД-19, што веројатно ќе ја засили пандемијата.
Гледајќи ја ситуацијата во која се наоѓаме, донираме 20 прочистувачи на воздухот на одделот за интензивна нега во Тетовската болница.

Подетален опис на донацијата
3 во 1: Прочистувач + Монитор + Паметен уред со сопствен софтвер
5 инчен екран на допир овозможува: моментален и детален графички приказ на вредностите од сензорите, искористеност на филтерот итн.
Интелигентен софтвер за регулација на квалитет на воздухот, програмирање на работата и брзината на прочистување за сите денови во неделата, креирање на графикон со вредности за загадувањето за изминатата година,
контрола преку екран на допир и друго.

ЗА ЕYРОВИА

Еуровиа е доверлив партнер за инженерство, градежништво и управување со индустриски и државени проекти. Диференцирани според квалитетот на нашиот народ и нашиот немилосрден нагон за испорака на најуспешните резултати, ние ги усогласуваме нашите можности на целите на нашите клиенти за да создадеме трајно позитивно влијание. Ние сме специјализирани во сложени и престижни градежни и инфраструктурни проекти. Нашето портфолио вклучува некои од најразвиените обележја, станбени згради, болници, театри, комерцијални и индустриски згради. Конструиравме и витална инфраструктура и проекти за третман на отпадни води, вклучувајќи водоснабдување и канализација.

Kонтакт:
Алба Шаќири
улица 101 | бр. 15
1226 Желино | Тетово, Македонија
Тел: +389 44 350 991
e-mail: alba@eurovia.mk

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.