Еуровиа започна со работа со изградба на првиот затворен базен во Тетово

Грижејќи се за најмладата генерација и нивните потреби да бидат активни и спортски, Еyровиа започна со работа со изградба на првиот затворен базен во Тетово. Проектот ќе обезбеди нови можности за сите loversубители на спортот и ќе го однесе спортот на следно ниво.

Премиерот на Република Северна Македонија Оливер Спасовски го означи почетокот на изградбата на првиот затворен базен во Тетово, како дел од проектот „Изградба на 14 базени“. Пред присутните се обрати и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, кој истакна дека овие проекти ќе придонесат за развој на спортот и формирање на здрави навики, со фокус на децата и младите.

Овој проект започна со консултација на неколку спортски работници, кои посочија дека е потребно да се изгради таква спортска инфраструктура, такви базени, со цел да се развие спортот не само во Скопје, туку и во сите други општини и градови, а со тоа спортски услови и стандарди.

Ние веруваме дека градењето на иднината може да се случи само преку инвестирање во младите и продолжуваме да работиме со сите сили за да ја однесеме нашата земја напред.

ЕУРОВИА го потпиша Договорот, доставувајќи ја најповолната понуда во јавните набавки објавена од Агенцијата за млади и спорт.

Проектот ќе се одржи во близина на Тетовскиот спортски центар. Периодот на изградба на базенот е 18 месеци.

Би сакале да им честитаме на нашите колеги за ова големо достигнување и да им посакаме постојан успех.

ЗА ЕYРОВИА

Еyровиа е доверлив партнер за инженерство, градежништво и управување со проекти на индустријата и владата. Диференцирани според квалитетот на нашиот народ и нашиот немилосрден нагон за испорака на најуспешните резултати, ние ги усогласуваме нашите можности на целите на нашите клиенти за да создадеме трајно позитивно влијание. Ние сме специјализирани во сложени и престижни градежни и инфраструктурни проекти за згради. Нашето портфолио вклучува некои од најразвиените обележја, станбени згради, болници, театри, комерцијални и индустриски згради. Конструиравме и витална инфраструктура и проекти за третман на отпадни води, вклучувајќи водоснабдување и канализација.

Референца за контакт:
Алба Шаќири
Ул 101 | бр. 15
1226 Желино | Тетово, Македонија
Tel: +389 44 350 991
E-mail: alba@eurovia.mk

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.