10 години Еуровиа

2020 годината го одбележува јубилејот на Еуровиа. Ова е многу посебна година кога светот се соочува со невидена глобална здравствена криза. Иако не е време за прослава, сепак е важно за нас да размислиме за минатото, и уште поважно, да се фокусираме на иднината.

Еуровиа официјално е основана пред 10 години, но нашето богатство на стручност може да се пронајде пред повеќе од 35 години. Во првите 10 години од легална форма, растевме со многу побрзо темпо од пазарот. Остваривме скоро 30% раст и нашиот стремеж е да ја удвоиме големината на компанијата на секои неколку години.

Сите овие соучесници во последните 10 години дојдоа со големи напори, што резултираше во признавање на Еуровиа на пазарот како градежна компанија, која го води својот бизнис преку знаење, струшност, напорна работа и се фокусира на услуги на клиентите водени од одржлив пристап.

Нашите основни вредности остануваат водечки принципи за сè што правиме и би сакале да нагласаме две фундаментални верувања што го поттикнуваат успехот на нашите операции:

БЕЗБЕДНОСТ: Додека продолжуваме да повторуваме, безбедноста е наш приоритет број еден и не треба да се прават компромиси или додатоци за ништо кога станува збор за осигурување дека нашите вработени се враќаат безбедно кај своите најблиски. Безбедноста е дел од нашиот живот и треба да го дефинира нашиот начин на размислување и нашите постапки. Бидејќи индустријата тежнее кон постигнување на нулта цел, ние треба секогаш да бидеме во првите редови и на раководството, влијаејќи не само на работењето, туку и на нашето опкружување.

КВАЛИТЕТ: Еуровиа е позната по својата одлична испорака на услуги низ целиот регион. Треба да бидеме страствени и параноични да ги надминуваме очекувањата на нашите клиенти. Наша цел е и треба пријатно да ги изненадиме со нашата точна испорака, мотивирани екипи на терен, соодветна опрема и највисок стандард од сè што правиме, од одржување во основата до беспрекорно извршување на локацијата на бунарот. Сите ние придонесуваме за оваа слика на беспрекорна испорака на услуги и би сакал сите да прифатиме ништо друго освен врвната позиција во секој сегмент.

Бидејќи сите треба да бидеме горди на нашите достигнувања и да бидеме сигурни во тоа кои сме, тоа исто така повикува на размислување напред, бидејќи, без прашање, нашите најголеми достигнувања сè уште се пред нас. Да работиме заедно како еден тим и да бидеме поблиску до нашите клиенти, ќе ги надминеме нашите цели.

На сите наши вработени, клиенти и пријатели – ви благодариме  за континуираната посветеност кон Еуровиа и би сакале да изразиме голема искрена благодарност што бевте дел од ова многу инспиративно патување.

До уште многу фантастични години.

Елмедин Адеми – Генерален директорThis website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.