ЕУРОВИА – Честитка за 1-ви Мај

Меѓународен ден на работникот – празник посветен на борбата за зачувување и афирмирање на работничките права. 1 мај е одбележан како посебен ден во чест на жртвите на организираниот штрајк од 1 – 4 мај во 1886 година во Чикаго. Овој штрајк беше организиран за примена на работното време од 8 часа. ЕУРОВИА, со одговорност и совест, ги штити правата на работниците, ги почитува нивните барања и дејствува за создавање подобри услови за работа, подобар третман и проценка на работата и ангажманот на секој вработен.

Честит 1-ви Мај – Меѓународен ден на работниците

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.