СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА НАБАВКИ НА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ

Expired on: Oct 10, 2021

ЕУРОВИА ДООЕЛ  е една од најголемите приватни компании за градежништво и развој на инфраструктура во Македонија. Портфолиото на ЕУРОВИА е диверзифицирано во развој на индустрии како градежништво и управување со инженерски проекти. Во последните 10 години ЕУРОВИА остави свој белег на домашниот и регионалниот пазар преку развој на стратешки проекти со највисоки меѓународни стандарди и истовремено значително придонесувајќи за развој на економска стабилност на земјата.

Поради зголемување на обемот на работа го распишуваме следниот оглас:


СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА НАБАВКИ НА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ

Главни одговорности:

 • Подготвува, одржува и прегледува евиденција за набавки, изготвува извештаи за управување, следи статус на барања, договори и нарачки, одобрува сметки за плаќање;
 • Пресметајте ги трошоците за нарачки, доделете фактури на соодветните сметки и следете го преносот на внатрешниот инвентар за потрошувачка на проекти;
 • Подгответе списоци на понудувачи, квалификувајте ги понудувачите, подгответе барања за понуди и спроведете евалуации на понудите;
 • Воспоставете стратегии за набавки за стекнување, примање и следење на проектни материјали со менаџментот кои оптимизираат квалитет, цена и навремени критериуми за испорака;
 • Работете заедно со менаџментот за да го координирате изборот на добавувачи, кредитот и условите, да ги следите стандардите за изведба на добавувачите и да спроведете тековна евалуација;
 • Спроведува периодични состаноци со подредените за да се осигура дека приоритетите се јасни и работниот тек се одвива непречено според договорените планови на почетокот на секоја година;
 • Подготвува периодични извештаи за активностите и постигнувањата на одделот што треба да се достават до менаџерот за логистика месечно или кога е потребно;
 • Интервјуирајте потенцијални добавувачи лице в лице или преку телефон за да ги одредите цените, попустите, условите итн;
 • Поддршка, а во некои случаи и напори за намалување на трошоците.

Потребни квалификации:

 • Професионално знаење за градежни набавки
 • CCC/BBC
 • Финансиска анализа
 • Вештини за управување со луѓе
 • Донесување одлуки
 • Планирање, организација и детална ориентација
 • Визионерско и стратешко размислување

Што нудиме:

 • Компетитивни месечни примања на пазарот на труд во земјата;
 • Работа од понеделник до петок од 08:00 – 16:00 часот, 40 часови неделно;
 • Работа во безбедна и здрава околина со почитување на сите норми за безбедност и здравје при работа;
 • Можност за професионално усовршување, обука и напредок на работното место;

 

Сите заинтересирани кандидати кои сметаат дека имаат вештини и знаење за оваа позиција, треба да ја испратата својата  професионална биографија (CV) на: hr@eurovia.mk, со назнака Специјалист за набавки на градежни работи”.

Краен рок за доставување на апликациите e 10.10.2021

Sorry! This job has expired.